Acasă > Activități 2013 - 2014
Concurs "Proiecte de Mediu" 2014

La faza județeană a concursului național "Proiecte de mediu", desfășurată joi 12 iunie 2014, la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, proiectul "Reducerea nivelului nitraților și nitriților din apă, prin bio-epurare în culturi hidroponice" elaborat și prezentat de elevii Buzdug Cristian, Popa Claudia și Neagu Nicoleta (clasa a XI-a A) sub coordonarea prof. Berger Denis, a obținut premiul III. Felicitări! (foto) (mass-media)

 
Festivalul județean "CDIdei în cărți" 2014

Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" a participat în anul școlar 2013-2014, în calitate de partener, la proiectul județean "CDIdei în cărți", proiect organizat de Casa Corpului Didactic Sibiu și Școala Gimnazială "Mihai Viteazu" Șelimbăr. Proiectul și-a propus ca prin activitățile sale să contribuie la dezvoltarea interesului pentru lectură, cultură și civilizație al elevilor, la ameliorarea competențelor cadrelor didactice de a utiliza metode și tehnici ale educației nonformale în activitatea extrașcolară cu elevii și la promovarea Centrelor de Documentare și Informare ca resurse în domeniul educației nonformale în comunitatea în care funcționează.

Festivalul județean "CDIdei în cărți", ediția I, organizat în data de 10 iunie 2014 la Biblioteca Județeană Astra Sibiu, a venit să încununeze întreaga activitate desfășurată de elevii și profesorii participanți în cadrul proiectului și să demonstreze prin standurile organizate de fiecare echipă, seriozitatea muncii desfășurate, creativitatea și ingeniozitatea elevilor precum și interesul deosebit al dascălilor în aplicarea metodelor de educație nonformală. Atmosfera caldă și primitoare în care s-a desfășurat prima ediție a festivalului, entuaziasmul participanților, climatul prietenos și de colaborare creat de organizatori pe parcursul sesiunilor de prezentare, au fost tot atâtea dovezi ale faptului că, potrivit îndemnului doamnei prof. Mihaela Seușan, managerul proiectului, toți participanții au reușit să descopere și să manifeste plăcere și bucurie în munca depusă. (foto)

 
Concurs național "Tehnium" 2014

Elevii Buzdug Cristian și Popa Claudia din clasa a XI-a A, îndrumați de profesorii Berger Denis și Berger Lucia, au obținut premiul I la Concursul național Tehnium 2014, pentru lucrarea "Modalități accesibile de confecționare și utilizare a mijloacelor didactice interactive în lecțiile de științe". Lucrarea prezintă o modalitate de confecționare a unei suprafețe interactive, pentru care se utilizează pe lângă un laptop și un videoproiector, o telecomandă Wii și un creion confecționat de elevi în laboratorul de electronică. Felicitări! (foto).

 
Festivitatea de absolvire a promoției 2014

Vineri, 30 mai 2014, cei 67 absolvenți ai promoției 2014 a Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" Copșa Mică, au pășit pentru ultima dată pragul școlii în calitate de elevi. După tradiționalul ceremonial de rămas-bun organizat de elevii claselor a XI-a pentru elevii din clasele a XII-a, absolvenții au participat la festivitatea de absolvire care a avut loc în sala de festivități a liceului. Alături de părinți și prieteni, profesori și elevi ai școlii, absolvenții au răspuns prezent la strigarea catalogului de către profesorii diriginți Delia Drăghiciu, Laura Solomon și Maria Rotar, au primit felicitări pentru absolvire și premii pentru rezultatele deosebite obținute pe parcursul celor 4 ani de liceu. A fost, în egală măsură, o sărbătoare a elevilor și profesorilor școlii, încărcată de emoție, înnobilată de flori și zâmbetele tinereții. Succes absolvenților și felicitări profesorilor! (foto)

 
"Cu viața mea apăr viața!" - 19 mai 2014

Elevii Taifas Răzvan, Lazăr Alexandru (clasa a X-a B), Ozsvath Alena (clasa a X-a C) și Bartuș Paula (clasa a X-a A), îndrumați de profesorii Claudia Roba și Nicolau Mircea, au participat luni, 19 mai 2014, la faza județeană a Concursului "Cu viața mea apăr viața!", concurs cu tematică de protecție civilă organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Cpt.Dumitru Croitoru" Sibiu. Concursul are ca obiectiv pregătirea elevilor pentru acțiuni de prevenire și intervenție în situații de urgență și are deopotrivă un caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv. După desfășurarea celor două probe de concurs, teoretică și practică, elevii liceului s-au clasat pe un merituos loc III, într-o competiție cu alte 11 licee din județ. Felicitări! elevilor și profesorilor care i-au pregătit! (foto)

 
Muzică și dansuri bretone - 12 mai 2014

Luni, 12 mai 2014, elevii liceului au avut ocazia de a participa în Sala de festivități a Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" Copșa Mică, la un spectacol deosebit de dans și muzică bretonă susținut de cei opt membri originari din Saint-Melo ai formației "Les Boucaniers". Manifestarea se înscrie în cadrul programului celei de a doua ediții a "Sărbătorii Bretaniei", organizate în perioada 10-13 mai 2014 de Asociația de Prietenie Ille et Vilaine Sibiu și Asociația Solidarite 45 Roumanie. Evenimentul de la Copșa Mică a fost organizat în parteneriat cu Asociația româno-franceză "Prietenia" Copșa Mică și coordonat de d-na prof. Fabiola Rusu.

 
Concursul "Tinere condeie" aprilie 2014

Elevele Chinchișan Larisa și Răduț Anamaria (clasa a XI-a A), îndrumate de d-na prof. Poșia Luminnița, au participat și în acest an la Concursul Național "Tinere Condeie", faza județeană, unde au obținut mențiune.Felicitari!

 
Expoziție internațională de costume de epocă și contemporane - 31 martie 2014

Expoziția internațională "Moda ieri și azi - limbaj unic și etern", inaugurată oficial în 30 martie 2014, este un produs al proiectului multilateral Comenius "Moda în muzee", proiect derulat de Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" Copșa Mică în perioada 1 august 2011-1 iulie 2013 în parteneriat cu școli din Italia, Turcia și Finlanda. Expoziția este constituită din 16 replici ale costumelor de epocă reprezentative (purtate în sec. al XIX-lea în Italia, Turcia, România și Finlanda) și 24 costume modernizate realizate de elevii din cele 4 școli în cadrul proiectului. Costumele au fost expuse pentru prima dată la Muzeul Municipalității din Modena (iunie-iulie 2013). În urma impactului deosebit avut, partenerii au decis ca expoziția să devină itinerantă. În perioada 31 martie-11 aprilie 2014 expoziția poate fi vizitată de toți cei interesați în Sala de festivități a liceului, urmând ca în perioada 15-30 mai 2014 aceasta să fie găzduită de școala parteneră din Mudanya-Turcia și apoi de școala din Finlanda. Organizarea expoziției a fost posibilă datorită efortului deosebit al elevilor și profesorilor școlii. Multumiri elevilor din clasele a IX-a A, a X-a B și a XI-a B care au contribuit la amenajarea sălii, la confecționarea materialelor necesare și la aranjarea manechinelor precum și profesorilor Marcela Anghel, Valentin Anghel, Laura Solomon, Mircea Solomon, Alina Vătășescu, Otilia Lal, Denis Berger, Delia Drăghiciu, Poșia Luminița și Tudorancea Magda. (foto)

 
Ziua Mondială a Apei - martie 2014

Ziua Mondială a Apei a fost marcată prin sesiunea de prezentări tematice organizată în data de 20 martie 2014 de d-na prof. Cunțan Lucica. Activitatea a debutat cu prezentarea susținută de doamna profesoară prin care s-a evidențiat importanța apei, a protejării surselor de apă și a utilizării raționale a acesteia. Prezentările elaborate de elevii claselor a XI-a și a XII-a, au susprins în abordări diferite aceleași idei, fiecare prezentare fiind interesantă prin originalitate și punctele de vedere exprimate.

 
Ziua Francofoniei - 20 martie 2014

Cu ocazia Zilei Francofononiei, a fost organizat în CDI-ul școlii, în data de 20 martie 2014 sub îndrumarea d-nei prof. Vătășescu Alina, un concurs de Karaoke cu melodii în limba franceză. La activitate au participat elevi din toate clasele de liceu, care au avut posibilitatea să-și demonstreze talentul dar și priceperea și abilitatea de a vorbi respectiv, de a cânta, în limba franceză. Juriul format din reprezentanți ai elevilor și profesorilor, au acordat în final diplome tuturor concurenților .

 
Olimpiada "Tehnologii" - faza județeană 22-24 februarie 2014

În 22 și 24 februarie 2014, elevii claselor a XI-a și a XII-a care se pregătesc în specializarea Tehnician instalator pentru construcții, au participat la faza județeană a Olimpiadei la disciplinele din aria curriculară "Tehnologii", domeniul "Construcții, instalații și lucrări publice". În urma desfășurării celor două probe, scrisă și practică, elevul Lung Nicolae (clasa a XI-a B) a obținut premiul I și elevul Lupu Marius (clasa a XII-a B) premiul III. Felicitări elevilor și cadrelor didactice de specialitate care i-au pregătit (ing.Nicolau Mircea, ing.Reissfeld Adriana, mstr.Anghel Valentin) și succes în continuare!

 
24 Ianuarie - Ziua Unirii

Activitatea organizată în data de 24 ianuarie 2014, dedicată Zilei Unirii Principatelor Române, s-a desfășurat sub coordonarea d-nei prof. Solomon Laura, cu participarea elevilor din clasele a IX-a și a XI-a. Elevii au prezentat lucrările și referatele elaborate pe această temă și au participat la un concurs de pictură cu desene având ca tematică Ziua Unirii. (foto)

 
Serbarea de Crăciun - 20 decembrie 2013

Organizată în 20 decembrie 2013, în așteptarea unei mari sărbători creștine - Nașterea Domnului, Serbarea de Crăciun a fost și în acest an un prilej de bucurie și încântare pentru cei prezenți. Programul pregătit de elevii școlii și coordonat de profesorii Delia Drăghiciu, Văduva Maria, Circa Adrian și Tudorancea Magda au introdus asistența în atmosfera sărbătorii evidențiind semnificațiile religioase ale sărbătorii și modul cum aceasta este așteptată în casa fiecărui român. Programul a cuprins șezătoarea "Crăciunul în casa românului", o piesă de teatru și un program de colinde. La sfârșitul serbării elevii au primit, potrivit obiceiului, colaci și mere, prin grija Comitetului de Părinți al școlii. (foto)

 
Bradul de Crăciun

Fiecare cadru didactic și elev al Liceului Teclu a primit în acest an înaintea vacanței de iarnă, un cadou simbolic - un brad (în miniatură). În cadrul atelierului de produse de Crăciun inițiat de d-na prof. Vătășescu Alina și deafășurat în perioada 12-19 decembrie 2013, un grup de eleve ale școlii au confecționat, cu migală și multă îndemânare, peste 300 de brăduți care au fost dăruiți pentru a fi purtați de toți cei prezenți, ca "ecuson", la Serbarea de Crăciun. Gestul a emoționat deopotrivă elevi și profesori, desfășurarea atelierului fiind posibilă datorită sprijinului financiar primit din partea Comitetului de Părinți al școlii. (foto)

 
1 Decembrie - Ziua Națională

Vineri, 29 noiembrie 2013, sub îndrumarea prof. Solomon Laura, a fost organizată în CDI-ul școlii actiunea "Mândri că suntem români!", acțiune dedicată Zilei Naționale a României - 1 decembrie. Cu această ocazie, elevii au realizat o prezentare a evenimentului și a importanței istorice a acestuia iar apoi au participat la o dezbatere în cadrul căreia au motivat care sunt argumentele datorită cărora putem fi mândri că suntem români în țară și oriunde în UE. (foto)

 
"Școala și Comunitatea" - 18-22 noiembrie 2013

În perioada 18-22 noiembrie 2013, la inițiativa Primăriei orașului Copșa Mică, a fost organizată în toate unitățile de învățământ din oraș, Campania de informare "Școala și Comunitatea". Scopul acțiunii este de informare a opiniei publice cu privire la finanțarea unităților de învățământ și modul de utilizare de către școli a alocărilor provenite de la bugetul local al orașului. Programul activităților organizate în cadrul Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" a debutat luni,18 noiembrie 2013, cu acțiunea de lansare a campaniei la care au participat toți profesorii școlii, elevii din C.Ș.E., părinții membrii ai C.R.P., primarul orașului și reprezentanți ai Consiliului Local al orașului Copșa Mică. Pe parcursul săptămânii, la toate orele de dirigenție, tema a fost dezbătută și prezentată tuturor elevilor școlii. Marți, 19 noiembrie 2013, liceul a fost vizitat de un grup de copii de la Grădinița Copșa Mică iar joi, 21 noiembrie 2013, de elevii Școlii Gimnaziale Copșa Mică. Vineri, 22 noiembrie 2013, începând cu orele 12.00 a fost organizată ultima activitate, ocazie cu care liceul și-a deschis porțile pentru a fi vizitat de locuitorii orașului, părinți, bunici, foști elevi. Cu toții au avut posibilitatea de a constata schimbările produse în școală, modul cum bugetul alocat a fost investit în școală pentru asigurarea unor condiții cât mai bune de studiu pentru elevi. Activitatea s-a încheiat printr-un scurt program artistic - teatru, colinde și dans popular, program realizat de elevii școlii sub îndrumarea profesorilor Tudorancea Magda, Solomon Laura și Circa Adrian.

 
Stop violenței! - 12 noiembrie 2013

Elevii școlii au participat în data de 12 noiembrie 2013 la activitatea cu tema "Stop violenței!", activitate organizată de consilierul școlar, d-na prof. Sînziana Nuța în cadrul proiectului "Violența naște violență". La activitatea organizată în CDI-ul școlii a participat din partea Poliției Copșa Mică a.s. Aurelian Bădescu care a prezentat elevilor posibilele consecințe ale acțiunilor violente. A fost organizat un atelier de lucru în care elevii au conceput afișe pe tema combaterii violenței și apoi cu toții, au răspuns unui chestionar care a vizat identificarea caracteristicilor acțiunilor violente și a modului indicat de comportament și răspuns al persoanei agresate. (foto)

 
Balul Bobocilor - 7 noiembrie 2013

În data de 7 noiembrie 2013 elevii claselor a XII-a au organizat Balul Bobocilor, la fel ca în fiecare an, ca o urare de bun-venit în școală pentru elevii claselor a IX-a. Pregătit cu entuziasm de elevii claselor terminale sub coordonarea diriginților prof. Delia Drăghiciu, prof. Laura Solomon și prof. Maria Rotar și așteptat cu nerăbdare de elevii claselor a IX-a, balul a oferit bobocilor prilejul de a-și demonstra talentul artistic prin cântec și dans, îndemânarea și iscusința în rezolvarea unor sarcini amuzante dar și cunoștințele de cultură generală.

 
Halloween - 30 octombrie 2013

Halloween 2013 a fost sărbătorit prin organizarea în data de data de 30 oct.2013, în sala de festivități a școli, a unui concurs cu trei secțiuni în care au fost premiate cea mai reușită figurină din bostan, cel mai reușit costum/mască, cel mai reușit desen/afiș. La activitatea organizată de prof. Vățășescu Alina au participat elevi din toate clasele de liceu. Activitatea a debutat prin prezentarea acestei serbări și a semnificațiilor ei și a continuat prin derularea atelierelor pentru fiecare secțiune, finalizându-se cu premierea câștigătorilor. Premiile au fost acordate de firma SC RoxiProd SRL Copșa Mică (prin eleva Roxana Pănăzan), căreia organizatorii îi adresează călduroase mulțumiri.

 
Lecție vizită - 29 octombrie 2013

Coordonați de d-nul prof. Solomon Mircea, elevii clasei a XI-a C (comerț), au participat în data de 29 octombrie 2013 la vizitarea firmei SC Lariana SRL Mediaș, agent economic partener al școlii pentru organizarea activității firmei de exercițiu SC Jalteg. Obiectivele vizitei au fost de observare a modului de organizare și desfășurare a activității din cadrul firmei, a modului cum sunt respectate normele de protecția muncii la locurile de muncă și a procedeului de verificarea calității produselor și serviciilor oferite de firmă. Lecția a prilejuit elevilor discuții cu angajații și reprezentanții firmei, în acest mod elevii având posibilitatea de a afla care sunt exigențele unui angajator și modul cum acestea sunt îndeplinite de angajați.

 
Facultatea de chimie UBB Cluj-Napoca - 26 octombrie 2013

Însoțiți de profesorii Maria Văduva și Denis Berger, elevii școlii au participat sâmbătă, 26 octombrie 2013, la Ziua Porților Deschise organizată de Facultatea de Chimie din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Acțiunea se înscrie în cadrul activităților proiectului de orientare și consiliere pentru alegerea carierei prin care se urmărește sprijinirea elevilor liceului în luarea unor decizii profesionale potrivite și corecte. Elevii au vizitat facultatea și au asistat la o prezentare originală a acesteia făcută în curtea facultății, de studenți, prin realizarea practică a unor experimente chimice spectaculoase care au justificat pe deplin tematica aleasă - "Fascinația chimiei". Înainte de întoarcerea acasa elevii au vizitat Muzeul de Zoologie din Cluj-Napoca și apoi Salina Turda.

 
Film educativ - Biblioteca Astra Sibiu - 17 octombrie 2013

Un grup de 45 elevi ai școlii însoțiți de profesorii Alina Vătășescu, Laura Solomon, Nicoleta Marincaș și Delia Drăghiciu, au vizionat joi, 17 octombrie 2013, la Biblioteca Astra Sibiu, un documentar refereritor la utilizarea rețelei de socializare Facebook, având astfel posibilitatea de a afla și conștientiza atât avantajele cât și dezavantajele acestui mod de comunicare. Elevii au vizitat apoi centrul istoric al Sibiului. Activitatea a fost coordonată de d-na prof. Delia Drăghiciu.

 
Alegeri Consiliul Școlar al Elevilor 2013

În data de 30 octombrie 2013, sub coordonarea d-nei prof. Delia Drăghiciu, au fost organizate alegerile pentru Biroul Executiv al Consiliului Școlar al Elevilor (C.Ș.E) pentru anul școlar 2013-2014. Alegerile au fost supravegheate de observatorul delegat al Consiliului Școlar Județean al Elevilor, elevul Florea Gabriel (Liceul Teoretic Șt.L.Roth Mediaș). La vot s-au prezentat 164 elevi ai școlii, care și-au ales democratic reprezentanții, rezultatele fiind următoarele: președinte - Coman Andreea Alexandra, vicepreședinre - Răduț Anamaria și secretar - Neagu Nicoleta. (foto)

 
Ziua Sportului Școlar - 1 octombrie 2013

Elevii școlii, coordonați de d-na prof. Claudia Roba, au marcat în data de 1 octombrie 2013 Ziua Sportului Școlar prin participarea la concursul "Sunt cel mai bun!", concurs cu întrebări care au vizat cunoștințe referitoare la noțiuni de specialitate, regulamente sportive sau performanțe deosebite înregistrate de-a lungul timpului de sportivii români în diverse domenii ale sportului individual sau pe echipe. A doua parte a programului, s-a desfășurat în Sala de sport "Gheorge Mușan", unde s-a jucat un meci amical de fotbal între echipa Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" Copșa Mică și echipa de fotbal a Liceului Tehnologic de Transport Rutier Târnava. Manifestările organizate se înscriu în cadrul activităților de promovare a sportului ca element esențial pentru o viață sănătoasă și pentru dezvoltarea fizică și mentală armonioasă a tinerilor. (foto)

 
Let's do it România - 28 septembrie 2013

La inițiativa Primăriei orașului Copșa Mică, și în acest an, elevii și profesorii școlii au participat la cel mai mare proiect de implicare socială din țară, proiect care își propune "curățarea deșeurilor într-o singură zi". În orașul Copșa Mică obiectivul a fost același: responsabilizarea cetățenilor în ceea ce privește grija față de mediul înconjurător. Faptul că de la an la an s-a observat că orașul este mai curat, că alături de elevi și profesori la campania de curățenie au participat părinți și locuitori ai orașului, demonstrează că astfel de activități reușesc să dezvolte valorile și respectul față de mediul natural, față de semeni și implicit față de propria persoană. ARATĂ CĂ ÎȚI PASĂ! a fost ceea ce elevii și profesorii școlii alături de toți participanții la această campanie au transmis prin acțiunea desfășurată sâmbătă, 28 septembrie 2013. Mulțumiri participanților! (foto)

 
Ziua Europeană a Limbilor - 26 septembrie 2103

Ziua Europeană a Limbilor, înființată la inițiativa Consiliului Europei in anul 2011, are ca scop celebrarea diversității la nivel european, care reprezinta cheia unei mai bune comunicari intre popoare, dar si pastrarea bogatului patrimoniu cultural si lingvistic al continentului. In acest sens, activitățile organizate la Liceul Tehnologic din Copsa Mica în data de 26 septembrie 2103, au urmărit încurajarea elevilor pentru a invata mai multe limbi, la orice varsta, atat in scoala, cat si in afara ei, promovarea diversitatii culturale si lingvistice și promovarea competitiei si a spiritului de sarbatoare. Elevilor le-a fost prezentat site-ul educativ dedicat acestei zile și apoi au participat la concursul "Hello! Happy bithday! Thank you! In 30 Different Languages" și au răspuns chestionarului cu tema "Știi sa te descurci in Europa?" În final participanții au fost premiați, premiile fiind asigurate de Fondul Comitetului de Părinți al școlii.